top of page
2021_10_05_Hanna_32.JPG

Mijn droom...

...is om veiligheid, partnerschap en avontuur te creëren voor mezelf, mijn naasten en duizenden anderen. 
Eng? Ja. 
Gaaf? ZEKER WETEN!

"Hanna's kwaliteiten: eerlijk, confronteert op een fijne manier, geeft goede uitleg, observeert goed tijdens de meetings en reageert hierop." 

Danique Vollebregt

Mensen in hun kracht zetten, dat is toch mooi 

Als coach haal ik heel veel voldoening uit de stappen die mijn klanten maken. Hun ogen bij nieuwe inzichten en hun trots bij resultaten, fantastisch. Het is een voorrecht om mijn klanten te ondersteunen.

Wie ben ik? In het kort

Enthousiast, pro-actief, eerlijk en precies. 

Ik stel mezelf de vraag: welk voorbeeld wil ik zijn? Een voorbeeld in veiligheid, partnerschap en avontuur. 

  • Veiligheid om vragen te stellen, me te uiten hoe ik wil en anderen te empoweren hetzelfde te doen.

  • Partnerschap om dingen voor een ander te doen zonder altijd wat terug te verwachten, menselijk met elkaar om te gaan.

  • Avontuur om te spelen, nieuwe dingen te doen en te groeien.

Ik werk als coach en ik ben net afgestudeerd basisarts.

Heel erg genieten doe ik van mijn naasten, van sporten (vooral klimmen en wielrennen), van sociale contacten en van leren. Al die dingen combineren heeft me geleerd om goed voor mezelf te blijven zorgen, én ook dat dat dus heel goed kan! 

"Hanna heeft super veel kennis, zowel achtergrond info als handige tips, die ze vol passie inzet om zo mij en anderen te helpen te groeien."

Jolinda Harinck

2021_09_28_Hanna_8_edited.jpg
2021_09_30_Hanna_24_edited.jpg

Het belangrijkste waarvoor mijn vriend me elke keer weer bedankt is mijn geduld. 

Mijn kernwaarden 

"Hanna geeft structuur en duidelijkheid, waardoor je als vanzelf gaat ontwikkelen.
Wegkomen met mooie praatjes kan niet." 

Wessel Verkaik

Veiligheid: veilig om mezelf te zijn en te uiten, en die veiligheid bieden voor anderen om hetzelfde te doen.

Partnerschap: menselijke verbinding aangaan, positieve verandering in de zorg brengen en dingen voor anderen doen zonder iets terug te verwachten.

Avontuur: mezelf uitdagen, nieuwe dingen proberen en buiten mijn comfortzone gaan!

Extra achtergrond - voor de liefhebber

 

Bachelor geneeskunde

Ik ben in 2016 met Geneeskunde begonnen. Tijdens de bachelor heb ik een symposium georganiseerd over CV building (maar dan anders: het is juist goed om niet bezig te zijn met CV building als jonge geneeskundestudent, maar om erachter te komen wat je intrinsiek motiveert). 

Persoonlijke ontwikkeling en coachopleiding

In die tijd ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met persoonlijke ontwikkeling, via Humanication heb ik verschillende trainingen gevolgd. Ik vond het gaaf: ik leerde heel veel en had er plezier in. Binnen trainingstrajecten heb ik mijn leiderschap kunnen oefenen door meerdere teams te leiden en mensen in een traject met doelen te begeleiden

Door mijn groei als begeleider en mijn bewondering voor de trainers werd ik getriggerd om mensen nog meer te kunnen ondersteunen. Dus ben ik de coach-opleiding van de ExtraMile Academy gaan doen. Van daaruit ben ik mensen gaan coachen. 

Droom waarmaken

Na mijn bachelor ben ik met mijn vriend onze grote droom gaan waarmaken: we zijn op de fiets uit Amsterdam vertrokken met Zuid-Afrika als einddoel. 5,5 maand en bijna 8000km fietsen verder strandden we in Senegal (door corona hebben we de reis daar afgebroken). De reis was bijzonder, zwaar, gaaf en leerzaam. De gastvrijheid en het vertrouwen van anderen in ons was overdonderend. 

Twijfel en start master

Na thuiskomst heb ik een periode echt getwijfeld of ik wel verder wilde met geneeskunde, of ik mijn master (coschappen) wel wilde doen. Mijn voornaamste twijfels: de hiërarchische ziekenhuiscultuur, ellebogenwerk en een taboe op fouten.

Ik ben toch gestart, met een aantal dingen voor mezelf helder; ik focus op wat ík wil leren (niet op beoordelingen) en ik besteed maximaal 50 uur per week aan mijn coschappen. Dat geeft mij vrijheid en zelfzorg

Coschappen

Mijn coschappen heb ik inmiddels afgerond. Dankzij mijn instelling heb ik het meestal geweldig gevonden. Ik inspireerde anderen om menselijker met patiënten om te gaan, zelf ook feedback aan anderen te geven, fouten te durven maken en vooral bezig te zijn met wat zij willen leren. En zelf vond ik dat ook een uitdaging hoor, echt waar. Maar wel eentje die veel kan opleveren als ik 'm blijf aangaan. 

Basisarts

Sinds januari 2024 werk ik als basisarts. Ik ben uitgebreid op zoek gegaan naar een werkplek waar ruimte was voor menselijkheid en integriteit. Dit heb ik gevonden bij mijn baan als basisarts binnen de ouderengeneeskunde. Hier is ruimte voor langdurige arts-patiënt relaties, breed kijken naar problemen, veel communicatie met familie, bewoners en collega's, een laagdrempelige benadering van supervisoren terwijl ik ook veel zelfstandigheid heb en "normale werktijden". 

Coaching

Daarnaast coach ik dus, over het algemeen in het weekend.

Ik denk dat de toekomst van jonge zorgprofessionals (coassistenten, verpleegkundigen, A(N)IOS, verzorgenden) vruchtbaarder, duurzamer en fijner is als ze hebben geleerd te werken met waarden, prioriteiten kunnen stellen, hun zelfvertrouwen kunnen boosten en hun (en systemische) patronen kunnen doorbreken.

 

Want de zorg van morgen begint bij jezelf. 
2019-11-12_11-09-00.jpg

Ik vertel graag meer tijdens een wandeling, een kop thee of koffie

Dank voor je bericht,

ik kom gauw bij je terug!

Contact
bottom of page