top of page
  • hannaknotnerus

IN ACTIE KOMEN

Herken je het dat je als een berg tegen taakjes op ziet, ook al heb je (door quarantaine) tijd zat?

Ik had het afgelopen week: heel plotseling zat ik in een neerwaartse spiraal van gedachten. En ik had meteen nergens zin meer in, had dikke weerstand tegen allerlei dingen die productief en nuttig zijn.


Inmiddels zit ik weer lekker in m'n vel. Hoe? Door te delen met andere coaches, door mezelf toe te staan me zo te voelen en door vervolgens in actie te gaan. In actie voor mijn doel met kleine stapjes en in actie door voor mezelf te zorgen (elke dag een uur naar buiten).


Wat heb ik ervan geleerd?

1. Blijkbaar sta ik het mezelf niet toe om lui te zijn of te doen. Door dat wel toe te laten, voel ik meteen opluchting, kan ik uitrusten en daarna komt de zin weer op z'n tijd opborrelen.

2. Zodra ik wel in actie ga (richting mijn doel of richting zelfzorg), voel ik me voldaan, trots en kom ik eerder weer in een flow.

3. Maak de stapjes klein, zo is het makkelijker 'even' te doen en ervaar ik meer succes.


Dus, key is: het is oke, daarna in actie, naar buiten, en kleine stapjes.

Net als bij klimmen eigenlijk: de spanning is oke, en vervolgens met goeie zin greep voor greep omhoog. :)Foto door Raúl van Harmelen

bottom of page