top of page
  • hannaknotnerus

PERFECTIE


Herken je dat je ineens meer tijd met iets kwijt bent dan gepland? Of dat je niet aan een taakje kan beginnen omdat je niet weet waar te beginnen? Of dat je liever een deadline mist dan half werk inlevert?


Het zou zomaar kunnen dat er een tikkeltje perfectie in meespeelt. We hebben immers geleerd onszelf te waarderen aan de hand van prestaties en cijfers, en die zijn hoger als we meer ons best doen en onze geleverde producten... perfect zijn.

Bovendien moet je je tegenwoordig kunnen onderscheiden in het geweld van al die slimme en ambitieuze medestudenten en basisartsen. Dus voor ons gevoel heeft alles wat we laten zien invloed op onze kansen.


Maar hoe zonde is het dat ik daardoor mijn focus verlies en nooit tevreden ben met mijn resultaat? En op mijn tenen loop? En over mijn grenzen heen ga?


Heel erg zonde, daarom kies ik anders. Ik kies voor vrijheid en zelfvertrouwen. Hoe?

- door heel helder te maken hoeveel tijd ik waar aan wil besteden

- door prioriteiten te stellen

- door feedback te vragen: wat kan beter? Én wat ging goed?


Maar het vergt wel lef. Want ik neem het risico om fouten te maken die ik niet kan corrigeren. En dat anderen wat van me vinden.


Wat ga jij vandaag doen om je zelfvertrouwen te vergroten?


Foto door Raúl van Harmelen

bottom of page