top of page
  • hannaknotnerus

FOCUS


"Wat is jouw leerpunt vandaag?"

Wat een goede vraag! En wat een lastige vraag soms.


Ik heb al vaak het verschil gemerkt; of ik naar coschap ga met een specifiek focuspunt dat ik wil leren, of niet. Mijn dag verloopt met een focuspunt makkelijker en ik haal er veel meer voldoening uit. Bovendien léér ik meer.


Een doel geeft focus. En met focus neem je je succes in eigen hand.


Soms versloft het hoor. Afgelopen week nog: ik had mijn eindpresentatie, mijn tentamen en mijn vervangende opdracht gemaakt en ingeleverd. En ik merkte aan mezelf dat ik wel een beetje klaar was met het coschap. Waarop ik heel terecht de vraag kreeg: "Maar wat wil je nog leren de komende weken?".

... Oh ja, ik doe mijn coschap voor mezelf! En voor wat ik wil leren, waarmee ik mijn leven wil verrijken en mijn dokters-ervarings-rugzak wil vullen. Niet om de externe voldoening te krijgen door presentaties af te vinken.

En waarempel: met nieuwe leerdoelen voor de komende 2 weken, heb ik er weer zin in, ben ik pro-actief en leer ik ontzettend veel.


Dus tip voor iedereen: vraag je 's ochtends op de fiets eens af wat je wil leren vandaag. En maak het klein en concreet. Zodat je de kans vergroot dat je het gaat leren én succes ervaart.


Wil je ondersteuning bij werken met doelen of focus? Neem laagdrempelig contact op en ik vertel wat ik voor opties zie.


Foto door Raúl van Harmelen

bottom of page