top of page
  • hannaknotnerus

GEHEUGENVERVALSING

Overlevende. Voel jij je dat ook wel eens? Door alle gebeurtenissen die we meemaken krijgen we gevoelens, en die gevoelens slingeren ons heen en weer. En dan? Dan hebben we herinneringen. Die koppelen we aan die gebeurtenis. Positief gevoel, positieve herinnering. Negatief gevoel, negatieve herinnering. Zo werkt ons geheugen. Nou ga ik je wat vertellen. Soms, houdt je geheugen je voor de gek. Die vervalst dan de herinnering door er ACHTERAF een negatief gevoel aan te koppelen terwijl het op het moment zelf een neutraal of positief gevoel was. Oeiii, zo’n vervalsing is balen. Want het zet dingen in een negatiever daglicht. En daarmee je humeur ook.


Zouden we dat vervalsingsprincipe ook in ons voordeel kunnen gebruiken? Dus door elke ervaring, zowel positief als negatief, zelf te vervalsen naar positief.


Ik hoor je denken “maar dan houd ik mezelf voor de gek”, of “wat is dat nou voor popie-jopie onzin truc?”. Tja, dat kan je denken, en dat is helemaal oke.


Maar wat nou he, wat nou als het simpel en makkelijk is. En wat nou als het ook nog in je voordeel zou werken. Wat heb je dan te verliezen? Niets toch?


En wat heb je te winnen? Super veel!

- Allemaal positieve ervaringen.

- En daarmee een blijer gemoed.

- Waarschijnlijk zelfs positievere vervolg ervaringen omdat je in een positieve vibe komt.

- En, ik durf haast te wedden, ook inspiratie voor

mensen om je heen.


Dus ik nodig je uit:

Kies 1 gebeurtenis van vandaag uit. Zie in de gebeurtenis een succes(je). Doe je ogen dicht. Focus op dat succes. Focus op de mooie dingen, zoals de schemering in de bijna zwarte nacht. Ga het voelen. Geniet van dat fijne gevoel dat het goed ging! En dat jij het goed deed! En het moois wat erop heeft gevolgd, ofwel een mooie les, ofwel een mooi resultaat. Dat heb jij gedaan.

Lekker he?


Wil je verder oefenen of ben je benieuwd naar meer

tips en tricks om lekkerder in je vel te zitten? Stuur een berichtje :)


bottom of page