top of page
  • hannaknotnerus

HOE HOUD IK ENERGIE MET LANGE DAGEN COSCHAP / STAGE / WERK?

Goed slapen. We hebben het allemaal van jongs af aan gehoord. Ga op tijd naar bed, zorg dat je goed slaapt. Dat is belangrijk voor je focus, je lichaam en je energie. En ik ben erachter hoor; ze hebben helemaal gelijk. Door goed te slapen houd ik coschapdagen van 10 uur met 3 uur reistijd vol en kan ik om 5.30u opstaan en ’s avonds blij en tevreden naar huis, uitkijkend naar morgen. En wat zijn nou dingen die daar verder mee helpen? Voor mij: bewust zijn van mijn successen, pauze nemen en anderen complimenten geven.


Door me bewust te zijn van mijn successen, zowel de grote (wow, vandaag een kind geboren laten worden!) als de kleinere (ik was op tijd op coschap), krijg ik meer energie. En met die kleine energie bronnen de hele dag door, houd ik energie over aan het eind van de dag. Ideaal, zo’n bijvul bron!


Pauze vind ik belangrijk. Gewoon even tijd voor jezelf. Even de rust nemen om te eten of drinken. En daarvan genieten. Tip voor het geval er echt geen tijd lijkt: gewoon net iets langer op de wc blijven zitten. Dat is toch echt jouw momentje en plekje op dat moment.


Tot slot complimenten, die sluiten aan bij successen, maar ze verspreiden de positiviteit naar anderen. En dat werkt zo heerlijk. (Andersom werkt het trouwens ook als een olievlek. Als 1 collega klaagt, zal je gauw her en der meer klagend geroezemoes horen.)


Wat zijn voor jou dingen die helpen om je energie en plezier hoog te houden?


#zelfzorg #energiemanagement #gezondeleefstijl #succes #compliment
bottom of page